Schoolzwemmen 2015

Op donderdagmiddag 12 maart is in zwembad De Brug in Glanerbrug het schoolzwemtoernooi van de gemeente Enschede gehouden. De organisatie was in handen van zwemclub Avanti, i.s.m. het badpersoneel van zwembad De Brug, de Enschedese Zwembaden N.V.  en de afd. ONS van de gemeente Enschede.

Er deden 12 teams mee van 8 verschillende scholen, hetgeen betekende dat er ca. 100 zwemmers de strijd met elkaar hebben aangebonden.

De wedstrijdleiding was in handen van zwemvereniging Avanti en zij zorgden voor een zeer soepel verlopend toernooi. Het toernooi ging om 13.00 uur van start. De teams bestonden uit 6-8 personen en het waren allemaal mix-teams van jongens en meisjes. Elk team diende de volgende zwemslagen en afstanden te zwemmen: 2 x 50 m. schoolslag, 2 x 50 m. rugslag, 2 x 50 m. vrije slag en een estafette van 6 x 25 m. vrije slag. Alle tijden van een team werden vervolgens bij elkaar geteld om tot de totaaltijd per team te komen.

Onder luide toejuichingen van ouders, leerkrachten en teamgenoten deden alle zwemmers hun uiterste best om zo snel mogelijk de finish te bereiken. Voor sommige deelnemers bleek de afstand van 50 m. een hele kluif! Zware sport, dat wedstrijdzwemmen!

Na afloop ontvingen alle deelnemers een vaantje en de 4 snelste teams kregen een beker. De top 4 zag er als volgt uit:

1. Obs Glanerbrug Noord ( met afstand de snelste tijd!)

2. De Troubadour

3. Ibs De Eschmarke

4. Obs Park Stokhorst 1

Gezien het enthousiasme van zowel zwemmers als begeleiders is de conclusie gerechtvaardigd dat het schoolzwemtoernooi volgend schooljaar zeker weer plaats moet vinden, al sprak de organisatie de hoop uit dat ze dan een groter aantal deelnemers mogen begroeten.