Schoolzwemtoernooi 2016

Op donderdag 17 maart 2016 is het schoolzwemtoernooi van Enschede gehouden in zwembad De Brug. Door het (helaas) vrij geringe aantal deelnemende teams was het niet nodig om voorrondes te houden, hetgeen inhield dat alle teams die zich hadden opgegeven allemaal meededen in de finale en zich konden mengen in de strijd om het kampioenschap van Enschede en om de felbegeerde bekers voor de 4 snelste teams.

De wedstrijdleiding was in handen van zwemvereniging Avanti Wilskracht en zoals we dat de laatste jaren gewend waren, liep ook nu alles van een leien dakje.

Om 13.00 uur begon de strijd tussen de 13 teams.(1 team meer dan vorig schooljaar!) Alle teams moesten 2 x 50 meter schoolslag, 2 x 50 meter rugslag, 2 x 50 meter vrije slag en een estafette vanx 25 meter vrije slag afwerken. De gezwommen tijden van al deze afstanden werden bij elkaar opgeteld om tot een eindtijd van elk team te komen. Alle zwemmers werden hartstochtelijk aangemoedigd door teamgenoten, leerkrachten en de overige toeschouwers, waardoor er een gezellige sfeer ontstond.

Om 14.30 uur waren de wedstrijden voorbij en na een paar minuten kon bekend worden gemaakt welke teams er in de prijzen waren gevallen. Hieronder staan de nummers 1 t/m 4.

1. Ibs de Eschmarke team 2

2. De Troubadour team 1

3. Obs de Esmarke team 2

4. De Troubadour team 2

 

Gezien het plezier dat alle betrokkenen aan deze middag hebben beleefd kan er worden gesproken van een geslaagd toernooi, dat volgend schooljaar zeker opnieuw zal worden georganiseerd.

                                                         

                                                                                  Ronald Heijboer.