Sportaal Nieuwsbrief Maart

Schoolbeeball 2017

Tex Town Tigers organiseert op woensdag 10,17 en 24 mei de voorrondes en 31 mei de finales van het schoolbeeball toernooi. Dit toernooi is bedoeld voor kinderen uit groep 4 en 5 en de wedstrijden worden gespeeld op de velden van Tex Town Tigers. De wedstrijden vinden plaats tussen 14.30 uur en 17.30 uur.
Elke team speelt 1 voorronde en de winnaars van de poule spelen op de finaledag. De wedstrijden worden gespeeld met negen spelers en er wordt in gemengde teams gespeeld. Wil je meedoen? Meld je dan voor 7 april aan via onze website.

 

Menzis Schoolvaardigheid


De schoolvaardigheidscommissie organiseert op donderdag 22 juni en vrijdag 23 juni de Menzis Schoolvaardigheid voor de groepen 7 en 8 op Het Rutbeek. De dagen zijn van 09.00 - 15.00 uur. De opzet van Menzis schoolvaardigheid blijft gelijk aan vorig jaar.We adviseren dat elke school een extra begeleider per groep meeneemt, voor eventuele calamiteiten. Elke school heeft in de week van 13 februari het bestand voor het invullen van de namenlijst van de deelnemers ontvangen. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar 29 juni en 30 juni 2017. Wil je meedoen? Meld je dan voor 19 april aan via onze website.

 

Opknapbeurt gymzalen

Met diverse sportvelden, sporthallen, sportzalen en gymzalen in beheer moet er flink onderhoud gepleegd worden. Deze week hebben kleedkamers van de gymzaal Hogelandstraat een nieuw likje verf gekregen. De komende weken wordt  er ook onderhoud gepleegd in de volgende zalen: Zaanstraat, Hoge Boekelerweg, Straatsburglaan, Varviksweg, Dr. Coppesstraat en Haaksbergerstraat.

 

Voetbal - sport- en fun camp 2017

In 2017 organiseert de Twentsche voetbalschool de 10e editie van het Voetbal - sport- en fun camp. Een gevarieerd 3-daags sport- en educatief programma op de campus van de Universiteit Twente.Er zijn veel voetbal activiteiten, maar tevens ook een afwisselend programma met diverse andere sporten, waarbij respectvol omgaan met elkaar centraal staat. Vanuit stichting Leergeld kunnen er 100 kinderen uit Enschede gratis aan dit programma deelnemen. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen deelnemen en slapen gewoon thuis.

Verdere info zie bijgevoegde flyer
Informatie via de website www.voetbalenfuncamp.nl

 

Kicken! Gratis lespakket voor scholen


In de zomer van 2017 is Nederland gastheer van het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen: WEURO 2017. En nog mooier: in Enschede wordt de halve finale en de finale gespeeld!

Van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 strijden zestien Europese teams, waaronder onze OranjeLeeuwinnen, tegen elkaar. Om dat te vieren brengt de organisatie van het EK begin 2017 een lespakket uit over voetbal voor alle leerlingen van de basisschool. In dit nieuwe lesmateriaal komen leerlingen - meiden én jongens - spelenderwijs meer te weten over dit evenement en over voetbal in het algemeen.

De eerste scholen uit Enschede hebben zich inmiddels aangemeld voor dit lespakket. Het lespakket verschijnt begin 2017 en sluit aan bij meerdere kerndoelen. Het materiaal bestaat uit verschillende lessuggesties, werkvormen en filmpjes voor de onder-, midden- en bovenbouw. Voor ieder wat wils!
Interesse in dit gratis lespakket? Bestel het dan hier!